Apparaten en accessoires
Roergebakken champignons
Voorbereiding. 5min
Totaal 55min
4 porties
Ingrediënten
-
water1000 g
-
300 g verse champignons, de Paris, in plakjesverse champignons gemengd (bv. shiitake, koningsoester...), in plakjes300 g
-
olie50 g
-
sjalotten gehalveerd80 g
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)25 g
-
lente-uien in plakjes, en iets meer om af te werken40 g
-
Chinees vijfkruidenpoeder1 ½ tl
-
2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper, (zie variant)lange rode chilipepers gedroogd, Chinees (zie tip)5 - 6
-
water1 tl
-
maïzena (zetmeel)1 tl
-
60 g sojasaus, lichttamari saus60 g
-
oestersaus40 g
-
½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta1 tl
-
1 - 1 ½ el suikerbruine suiker1 - 1 ½ el
-
zout½ tl
-
jasmijnrijst200 g
-
courgettes in plakjes100 g
-
wortel (± 100 g), in julienne gesneden1
-
Chinees koolblad in plakjes100 g
-
babymaïs uit blik, uitgelekt (optioneel)80 g
-
verse sojascheuten80 g
-
geroosterde sesamolie om te besprenkelen
-
sesamzaad als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1161.3 mg
Eiwitten
10.9 g
Calorieën
1686.1 kJ /
403 kcal
Vetten
13.8 g
Vezels
4.9 g
Verzadigd vet
1.1 g
Koolhydraten
62.3 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Champignon
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Bloemkoolrijst poke bowl
Nessuna valutazione
Spaghettini linzen-bolognese, gebakken met salami
1h 10min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min
Zomerse pastasalade
30min
Lactosevrije warme chocolademelk
Nessuna valutazione
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1h 40min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30min
Roerbak met aubergines en kofu
Nessuna valutazione
Vegetarische Wellington
2h 10min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40min
Runderragout met aardappelen
1h 10min
Aromatische kipcurry
1h